Tallers cooperatius

Els nens i les nenes d’infantil han iniciat els tallers cooperatius. L’equip docent ha organitzat vuit tallers diferents, en els quals els nens i nenes d’I3, I4 i I5, barrejats i formant grups més reduïts, realitzen diferents activitats els dilluns a la tarda.

Aquests tallers permeten fer un treball internivell, de col·laboració i ajuda entre els infants de diferents edats. Els més petits també tenen la possibilitat de conèixer nous espais de l’escola i altres mestres.

És en aquests moments on es poden observar els infants compartint aprenentatges i establint relacions entre ells alhora que gaudeixen de diferents propostes d’aprenentatge.

Els tallers que es realitzen són de joc simbòlic (restaurant i hospital), llums i colors, i art i natura. En un d’aquests tallers hi ha interacció amb la llengua anglesa; així els infants tenen la possibilitat d’acostar-se a la llengua estrangera de la manera més natural possible, tot descobrint nou vocabulari.

El funcionament i l’estructura dels diferents tallers és molt similar, ja que abans d’iniciar l’activitat primer es donen la benvinguda i es realitza una petita explicació del que es podran trobar. A continuació, els nens i les nenes experimenten i creen amb el material del taller i, per finalitzar, tornen a l’espai de conversa on els nens i les nenes poden expressar allò que han fet i com s’han sentit durant el taller. Aquesta autoavaluació permet a les mestres conèixer els interessos dels infants i poder realitzar algun canvi o millora,  si és possible.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *