Recomanacions de lectura des de la biblioteca

La màgia de llegir en veu alta de Meghan Cox Gurdon publicat per Viena editorial.

Aquest és un llibre en què l’autora reflexiona i aporta dades científiques, i recull experiències personals i d’altri, sobre el fet de compartir lectures en família.

No parla de quan diferents membres de la família llegeixen un mateix títol, això alguns ho hem fet, sobretot amb les lectures obligatòries de l’escola, quan volem saber quines històries llegeixen a classe o volem poder parlar amb els fills dels llibres amb coneixement de causa, o perquè ens les recomanem els uns als altres.

No, el que defensa la Megan Cox és l’activitat de reunir la família, tota, de totes les edats,  una estona cada dia per tal d’escoltar una lectura. Pot ser d’un àlbum il·lustrat, d’un conte, d’una novel·la i, si no hi ha llibres a l’abast, de qualsevol cosa, fins i tot una recepta o un manual d’instruccions o una etiqueta. Tot serveix per tal d’agafar l’hàbit, per compartir una estona de família lluny de les pantalles i d’altres activitats visuals.

És un llibre que sorprèn i que engresca a buscar aquestes petites estones de caliu familiar perquè, com va dir l’escriptora i il·lustradora Anna Dewdney, “Quan llegim amb un infant, fem molt més que ensenyar-lo a llegir o transmetre-li l’amor pel llenguatge. Fem una cosa que penso que és igual de poderosa i que penso que estem perdent com a cultura: llegint amb un infant l’ensenyem a ser humà.”

Inclou una bibliografia de tots els llibres citats i la corresponent traducció al català, si n’hi ha, i també una llista de llibres recomanats per llegir en veu alta classificats per temes.

 

 

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *