Recomanacions de lectura

L’any que vaig estimar Ava Gardner de Jordi Solé. Premi Prudenci Bertrana 2023. Editat per Columna.

Iniciem les recomanacions d’aquest curs amb molta il·lusió, ja que ho fem amb un llibre molt proper: una història situada a Tossa de Mar els anys cinquanta del segle XX, una  novel·la premiada a Girona i escrita per un autor de Sabadell que, a més, és pare de l’escola.

Una novel·la ben escrita, entretinguda, amb una part històrica molt ben documentada i la part de ficció molt ben integrada, amb personatges equilibrats, intensos i amb força.

La visió de la gent del poble a l’època, un poble de pescadors que tot just es començava a obrir al turisme, davant la invasió dels de Hollywood i sobretot de l’Ava, una de les dones més guapes del món, però que es mostrava simpàtica i agradable amb tothom; el Mario Cabré, el torero guapo que va caure a la  trampa dels publicistes; la visita llampec del gran Frank Sinatra que va abocar la gent de Tossa a prendre partit, tot queda molt ben reflectit a les pàgines del llibre.

Impecable en la descripció de l’amor adolescent, arrauxat i intens, i també la de l’amor adult que sap contenir-se tot i la passió.

Crec que és un llibre escrit des del cor, amb amor per als personatges, per a tots, els reals i els ficticis.

Us compartim els enllaços d’entrevistes amb l’autor

Diari de Sabadell

TN Comarques

La nit dels ignorants