Llibre de la quinzena. Recomancions des de la biblioteca

Aquesta quinzena volem recomanar-vos una novetat molt esperada: la segona obra de narrativa de la Irene Solà, Canto jo i la muntanya balla, obra guanyadora del premi Anagrama 2019.

Després d’un debut espectacular amb el seu primer llibre de prosa, Els dics – mereixedora també d’un premi, en aquest cas el Documenta 2017- per tractar-se d’una obra diferent, feta de retalls i amb moltes veus ( entrevista ), ara torna a les llibreries amb un retrat  de la vida a muntanya, de famílies integrades en un paisatge particular, on la vida humana, la de la natura i les llegendes es barregen i comparteixen protagonisme per igual.

Potser en aquesta  entrevista amb l’autora, entendreu més el que vull dir-vos, però el millor que podeu fer és llegir aquest llibre i compartir la vida a la zona dels Pirineus amb les seves bèsties, tempestes, dones d’aigua, bolets i, sobretot, amb la seva gent.

Com és habitual en l’autora, el llenguatge és precís i molt acurat; les veus són clares, ben definides per a cada personatge, i el paisatge és molt present en tot el desenvolupament de la trama.

Un llibre fresc i innovador que celebra el goig de viure.

 

 

 

 

 

 

 

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *