Des de fa uns quants anys, els alumnes de 3r d’ESO de l’escola treballen la cançó improvisada com a part del temari de Català i de Música. És una activitat que els agrada molt, ja que poden trobar semblances entre aquesta cançó tradicional i pràctiques més actuals com poden ser el “rap” o el “hip-hop”, i perquè es tracta de ser ràpid i precís amb les respostes a les cançons dels altres cantaires, el que demana estar molt atent i ser concret i agosarat amb el llenguatge, mantenint la rima.
Aquest art d’improvisar cantant és el que aquí es coneix com a glosa i nyacres que s’està recuperant aquests últims anys gràcies a la feina de grups com Cor de Carxofa, que ha fet molt bona feina, i també gràcies a la tasca de professors i professores de Català i de Música, que han donat a conèixer aquesta cançó improvisada als seus alumnes. “Hip-hop” i garrotins a les aules.
Un altre referent dins el món de la cançó és la trobada de glosa que s’organitza a Reus, al Teatre Bartrina i a la qual van assistir els nostres alumnes de 3r d’ESO el passat 14 de maig.
Conjuntament amb altres sis instituts d’arreu de Catalunya, els alumnes del Sant Nicolau van demostrar les seves habilitats en l’art d’improvisar cantant (garrotins, nyacres…), activitat que havien treballat durant el segon trimestre tant a les classes de Català com a les de Música.
Així doncs, al llarg d’un parell d’hores, el Teatre Bartrina es va omplir d’enginy, de rimes i de cançons en una vetllada que va ser tot un èxit, i que va comptar amb el testimoniatge de luxe de TV3, que va cobrir-ho per al Telenotícies Comarques.