Llibre de la quinzena. Recomanacions de lectura des de la biblioteca

Charlotte de David Foekinos.

Un llibre que us acompanyarà en el vostre coneixement sobre la vida de la pintora  Charlotte Salomon, que malauradament, va morir als vint-i-sis anys al camp de concentració d‘Auschwitz.

No és una novetat, no és una novel·la sinó una biografia, però no és una biografia a l’ús. Detalla la vida de la protagonista si, però ho fa en vers lliure i amb freqüents aparicions de l’autor explicant el seu procés d’enamorament i fascinació pel personatge, la seva recerca per trobar persones, paisatges, detalls, rastres del seu pas per la vida i el món.

Si ja heu vist la seva obra, se’n va fer una exposició recentment al Monestir de Pedralbes, segurament també sou admiradors l’obra de la Charlotte, però si no la coneixeu i no veu poder anar a l’exposició, aquí en teniu un parell de ressenyes: ressenyaressenya.

El llibre ja heu vist que és “diferent” i a vegades es queda una mica curt en la biografia: voldríem saber més coses de la família de la mare, tant depressiva i complicada; del pare força absent; de l’evolució de la Charlotte, tan jove però amb tantes càrregues emocionals al damunt. Però ben mirat potser és la mida justa, el que es pot saber i intuir, la resta queda a la imaginació dels lectors  i a la seva capacitat de llegir i interpretar l’obra d’aquesta artista. Obra completa.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *