Dissenyant màquines

Com bé sabem a les plantes de reciclatge d’envasos hi van a parar tota mena de residus: plàstics, llaunes, bosses, brics, ampolles… La feina de triatge de tots aquests materials diferents és un problema, ja que cal fer-la a mà i els operaris hi destinen moltes hores.

Davant aquesta situació es va enfrontar els alumnes de 6è d’EPRI a un repte: convertir-se en enginyers i, en grups,  dissenyar una màquina capaç de separar l’acer dels altres materials que van a parar a una planta de reciclatge.

Se’ls van donar unes pautes que podien facilitar el seu èxit en l’empresa:

-. Plantejament del problema: condicions que ha de complir la màquina i el model a construir

-. Cerca d’informació: buscar informació sobre imants o electroimants de diferent potència i analitzar com es poden utilitzar.

-. Disseny i planificació: acordeu un disseny i planifiqueu la construcció del vostre model a escala.

-. Muntatge: fabriqueu el model i apliqueu els canvis necessaris mitjançant el programa Tinkercad.

-. Avaluació: comproveu si el vostre disseny compleix els requisits plantejats i, en cas que no sigui així, proposeu les millores pertinents.

-. Comunicació: expliqueu el vostre projecte a la resta de la classe a través d’una presentació en vídeo.

Evidentment cada pauta es desenvolupava en un dossier que es va facilitar als alumnes per tal que tinguessin molt clars els diferents passos que calia seguir per dur a terme el projecte.

Mirant les fotografies dels dissenys de màquines que han fet els grups, podem dir que hi haurà uns quants enginyers en aquesta promoció!

 

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *