Recomanacions de lectura des de la biblioteca

Els aficionats a la narrativa anglosaxona, concretament a la britànica, i amants dels animals, que no ho dubtin ni un moment: la lectura d’aquesta obra publicada per El cercle de Viena en dos volums és obligatòria.
Totes les bèsties petites i grosses és un recull d’anècdotes biogràfiques del veterinari rural James Herriot, pseudònim de James Alfred Wight. Wight va néixer el 1916 a Shuterland, va estudiar veterinària a Glasgow i, als 23 anys, va començar a treballar com a ajudant del veterinari de Thirsk, un petit poble de Yorkshire.Escola
Les seves vivències amb els pagesos de la zona i la desconfiança d’aquests envers el jovenet i les seves innovacions científiques; les condicions de vida dels animals; les relacions amb el seu cap i amb altres veterinaris del territori són algunes de les coses que ens explica Herriot. Però també, en totes aquestes anècdotes, hi traspua el seu amor cap als animals i cap a la meravellosa zona on ha aconseguit trobar feina i establir-se.
Hi ha situacions angoixants, tràgiques, hilarants, emocionants, emotives i no n’hi ha cap que et deixi indiferent. Deliciosament escrita, amb aquell estil tan britànic que amb els detalls sap situar-te exactament al lloc descrit, et trobes amb el fang fins a la cintura o prenent el te amb entrepans de cogombre a la sala de la vídua més rica del poble, sense més transició que girar un full.

L’obra es va adaptar a la televisió en una sèrie de la BBC i també al cinema.

Tots els comentaris (1)

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *