Estudiant les plantes

Amb l’inici de la primavera arriben les flors, molta fruita… A 3r d’EPRI hem après molt sobre les plantes i la seva importància per a la vida, la nostra i la del planeta!

Hem après que hi ha molts tipus de plantes i, grans o petites, son éssers vius que ens donen l’oxigen que necessitem per respirar.

Hem conegut les diferents parts de les plantes i les funcions que té cadascuna d’elles: l’arrel, la tija, les fulles i la flor.

També hem fet experiments: hem plantat unes mongetes i hem vist el creixement de les plantes setmana per setmana. Però ho hem fet de manera especial: a algunes llavors les hem privat de llum solar o d’aigua i… hem descobert que no creixen igual!

Ha estat molt interessant també, aprendre conceptes nous com fotosíntesis i tot el procés de la reproducció (la pol·linització, fecundació, la formació del fruit i la germinació). Hem comprovat la importància de l’aigua, la terra i els insectes.

A la primavera hi ha molt pol·len, flors i insectes i tot això forma part del cicle de vida de les plantes. Valorem-les!

De tasca final els hem deixat triar entre fer un lapbook o un video stop motion.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *