Projectes interdisciplinaris a l’ESO

La setmana abans Setmana Santa els alumnes de l’ESO treballen en un projecte interdisciplinari. Es tracta d’una feina plantejada per treballar totes les matèries de manera poc habitual i de manera molt transversal.

Els projectes van des de fer divulgació de diferents aspectes relacionats amb el riu Ripoll, 1r d’ESO, muntatge d’escape room amb diverses temàtiques els de 2n d’ESO, imaginar com serà Sabadell al 2050 els 3r d’ESO, fins a una fira sobre la formació i els estudis postobligatoris que van dissenyar els de 4t d’ESO.

Aquest projecte de 4t d’ESO era una novetat d’aquest curs i es va organitzar pensant en  orientar els alumnes de 3r i 4t d’ESO i també els de batxillerat. La idea era informar dels cicles formatius, dels graus universitaris i també de les assignatures que convé triar a 4t d’ESO i a batxillerat segons els interessos i la formació que es vulgui seguir.

Els alumnes, per grups, van fer un treball d’informació molt exhaustiu, van muntar els diversos estands i els van decorar amb molt encert, van trobar jocs i activitats que fessin referència als estudis de què informaven i, en el moment de rebre les visites dels seus companys, van saber explicar i respondre preguntes amb molta solvència.

Un any més, els projectes interdisciplinaris han donat molt joc i han permès un aprenentatge molt intens.