XXXVII Trobada de corals infantils

La setmana prèvia a l’Aplec de la Salut, com ja és tradicional, les escoles de Sabadell van actuar al teatre La Faràndula per oferir a famílies i públic en general, les cantates que havien estat assajant durant el curs.

Hi ha la cantata dels petits (3r d’EPRI) i la dels grans (5è d’EPRI), que es fan en dos dies diferents i, a més, com que el nombre de participants és molt elevat- més de 600 persones aquest any-, se’n fan dues sessions de cadascuna.

Aquest any la dels petits fou La mare dels ous, obra escrita per Anna Fité i musicada per Francesc Membrives, professor de música de la nostra escola i director de la CAMS. Una obra divertida que explica com la Fina, una gallina, perd els seus ous i tot el seu entorn fa l’impossible per cuidar-los fins que ella torna. La cantata, narrada a ritme de Bolero, Sardana i Rock entre d’altres estils musicals és divertida i àgil. L’escenari, en aquesta segona sessió, el van compartir les escoles Claret, Diví Pastor, Calvet d’Estrella i Sant Nicolau.

La cantata va comptar també amb la narració de Jep Barceló; la col·laboració, com a solista, de Laura Obradors, també mestra de música de l’escola i directora de la coral; dels músics Martí Costa, Anna Membrives i  Ferran Rico i  del director  Francesc Membrives.

Pel que fa a l’actuació dels grans, també en segona sessió, i compartint escenari amb les escoles Creu Alta i Salesians, va consistir en la interpretació de la cantata 50 milions de segons, que vindria a ser un any escolar . Una obra escrita per Pitu Español i musicada per Joan Vives, que alterna la diversió, la nostàlgia i també algun moment més dramàtic.

En aquest cas els narradors/solistes foren en Xavi Duch i la Laura Obradors; la direcció d’en Francesc Membrives i els músics acompanyants en Martí Costa, en Pau Colomer, en Ferran Rico i en Gerard Pola.

Una molt bona actuació de tots i amb una gran representació de l’escola ja que, a part dels cantaires i dels professors ja mencionats, també són antics alumnes: en Xavi Duch, en Pau Colomer i en Ferran Rico.

Seguint amb la música, també cal destacar la participació de quinze alumnes de l’escola, formant part del cor, a la representació de l’òpera La Bohème posada en escena per l’Associació d’Amics de lÒpera de Sabadell.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *