Xerrades de Carlos Vico.

El 12 de desembre els alumnes de 2n i de 4t d’ESO van tenir l’oportunitat de conèixer en Carlos Vico, considerat un dels millors experts mundials en supervivència, que va venir a l’escola per parlar-nos de la por i com aquesta ens dona claus per aprendre a gestionar amb major eficàcia les nostres vides.

Vico, que a més de les expedicions on es posa a prova, fa cursos a adults en la seva escola de supervivència i conferències arreu —entre altres llocs, centres de menors, escoles o universitats, i tant a alumnes com a professionals de tota mena—, explica que té, però, un interès especial a transmetre el que sap al jovent, i per això està pensant també en una fundació per ajudar joves en situacions vitals difícils.

La idea que un expert com ell pogués acompanyar-nos va sorgir arran de les qüestions que a tota l’ESO treballem en la matèria de Cultura i valors ètics, perquè encara que sovint no en som conscients, la por té un paper fonamental en la manera com ens comportem amb nosaltres mateixos i amb els altres.

Vico va narrar amb intensitat i lucidesa algunes de les pròpies experiències amb la por, tant de la vida corrent a l’Anoia, d’on és ell, com en alguns dels indrets naturals més remots i perillosos del planeta. De fet, publicà l’any 2016 el llibre Superviviente. El miedo bajo control, que si us ve de gust llegir podreu trobar a la nostra biblioteca de Secundària.

La veritat, doncs, és que la jornada amb Carlos Vico va ser sensacional: els alumnes van gaudir sense reserves d’aquella estona d’autenticitat, emoció i competència, de tal manera que en acabar fins i tot alguns van agrair sincerament que l’escola l’hagués fet possible.

En el següent enllaç podeu llegir una entrevista amb en Carlos Vico.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *