Xerrada a 4t d’ESO

En el marc del projecte de 4t d’ESO sobre orientació escolar, la Mònica Salvador, cap del departament psicopedagògic del centre, va fer una xerrada als alumnes sobre opcions de futur després dels estudis obligatoris.

A la xerrada “I després de l’ESO, què” es va parlar als alumnes de totes les portes que s’obren un cop acabada aquesta etapa.

És un moment una mica complicat perquè alguns alumnes creuen que ja en tenen prou de vida acadèmica i no volen ni sentir parlar de batxillerat i universitat, però tampoc tenen gens clar cap on pot anar el seu futur. A aquests alumnes se’ls pot obrir un món amb l’oferta d’estudis de grau mitjà més enfocats a la vida professional.

D’altres pensen que sí, que el seu futur és Batxillerat i universitat i ho tenen molt clar, ni per un moment es plantegen una altra opció.

També hi ha els que opten per estudis artístics, perquè dibuixen o fan música, o perquè són de teatre o de dansa.

La xerrada, doncs, tenia el propòsit de començar a posar els nois i noies en el camí de fer la tria amb el coneixement més ampli possible de totes les ofertes a què poden optar després de l’ESO.

El projecte d’orientació de 4t, que culminarà amb una Fira de l’ensenyament al nostre centre, es farà extensiva a 1r i 2n de batxillerat, amb punts d’informació i orientació sobre graus superiors i universitaris.

D’altra banda, els joves que estan cursant 3r d’ESO també podran assistir a la Fira d’ensenyament Sant Nicolau i així podran començar a pensar en el món dels estudis postobligatoris, fet que es complementarà amb les proves psicopedagògiques que realitzaran enguany.