El 7 de febrer l’escriptora igualadina Maria Enrich va visitar Sant Nicolau i va compartir una estona amb els alumnes de 2n d’ESO tot comentant el seu llibre La sorra del rellotge.
La trobada, molt ben organitzada per l’autora, va constar de dues parts, la primera en què explica als nois i noies, curiositats dels anys seixanta, època en què està situada part de la novel·la, il·lustrades amb fotografies reals i també amb moltes imatges publicitàries de l’època.
A la segona part la Maria va voler donar a conèixer als alumnes els punts bàsics que ha de tenir qualsevol obra de ficció i la seva metodologia de treball. Així els va explicar anècdotes sobre com va triar els noms de les protagonistes, com preparava els conflictes entre els diversos personatges en les dues èpoques en què transcorre la narració i d’altres detalls. També va comentar la necessitat, un cop considera la novel·la acabada, de deixar-la reposar un temps abans de tornar-la a llegir i la conveniència de tenir al voltant gent que pugui fer-ne una valoració amb criteri.
Va ensenyar-los la primera versió de la novel·la, impresa en D-A4 a casa i espiralada, i la galerada que va enviar-li l’editorial encara amb alguns errors de mecanografia; va parlar-los de la importància de trobar un títol apropiat. En definitiva, va fer un repàs del procés de creació des de la idea del llibre fins arribar a les llibreries.
L’autora també va aprofitar la trobada per aconsellar als alumnes que escriguin, que reflecteixin per escrit allò que els amoïna, que els enfada o que els fa feliços, perquè posar les coses sobre el paper sempre ajuda a clarificar les emocions i a conèixer-nos.
Gràcies a la Maria Enrich i a l’editorial Ànimallibres per posar-nos fàcil aquesta trobada entre autora i lectors.