Trimestre de xerrades

Aquest segon trimestre a l’escola hem organitzat un bon seguit de xerrades per a les famílies i també per als alumnes.

Els pares de 6è, 1r i 2n d’ESO van poder assistir a una xerrada sobre Tècniques d’estudi conduïda per la psicòloga del centre, la Mònica Salvador, per tal d’explicar als pares les estratègies d’estudi que també s’expliquen als alumnes i es practiquen a les aules: llegir, subratllar, resumir o fer esquemes, etc. i també indicacions sobre l’espai idoni, l’obligació d’apagar o desar el mòbil mentre estudien i la conveniència de no escoltar música ni tenir a l’abast cap altre element que els pugui desconcentrar.

Pel que fa als més menuts es va oferir una xerrada molt interessant sobre llenguatge infantil conduïda per la logopeda del centre, la Cristina López, que va parlar sobre les etapes per les quals passa qualsevol nadó per aprendre a parlar i les dificultats amb què es troba. Detalls com la necessitat de parlar-los sense diminutius, de mirar de corregir les paraules que no diuen bé, sense forçar però deixant clares les paraules. Va parlar també del xumet i la succió digital remarcant la importància de no deixar que aquesta dependència s’allargui en el temps més enllà dels 18 mesos, ja que pot provocar moltes alteracions en els òrgans i músculs responsables de la parla com, per exemple, paladars massa o massa poc arquejats o llengua amb una musculatura dèbil que els pot impedir la bona pronúncia de determinats fonemes.

Per als alumnes de 6è la ginecòloga Laia Pratcorona, exalumna i mare de l’escola,  va oferir una xerrada sobre pubertat, adolescència i menstruació molt ben documentada i que va interessar molts als alumnes .

Els alumnes de 3r d’EPRI van poder escoltar les aventures del capità d’ultramar Rafael del Castillo que va ser molt emocionant i plena d’anècdotes curioses, i també una gran i documentada explicació sobre l’arquitecte i artista austríac Friedensreich Hundertwasser que els va oferir en Haakon i el Magnus Holm.

Els alumnes de 1r d’EPRI van gaudir dels coneixements sobre reciclatge d’en Víctor Torondel que els va ajudar a aprofundir en el seu projecte dedicat a residus i reciclatge.

 

Des d’aquí agrair tots aquests pares que s’han ofert a compartir coneixements i experiències amb els companys i companyes dels seus fills i filles.

El pròxim dia 1 de març vindran a l’escola els Mossos d’Esquadra per tal d’informar a pares i mares de 5è a 2n d’ESO, sobre xarxes socials, seguretat a Internet i el marc legal corresponent, coneixements que són fonamentals en aquesta època de mòbils i aplicacions tan accessibles i, alhora, tan poc controlables.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *