A la matèria de Socials de 1r d’ESO els professors, veient l’afectació en positiu que ha tingut el Covid-19 en els ecosistemes (humans i naturals), han proposat a l’alumnat una recerca per Internet d’aquestes conseqüències positives.
Es tractava, doncs, de trobar informació, per una banda, sobre les xarxes de solidaritat de diferent tipus que s’han creat a barris i pobles de tota la nostra geografia: xarxes de gent jove que s’ha ofert per dur menjar i medicaments a les persones més vulnerables; pobles petits on s’ha procurat que aquells que viuen més allunyats del centre del poble, puguin rebre també tot allò que els sigui necessari; esportistes d’elit que han fet repartiment de medicines; jubilades que s’han dedicat a cosir mascaretes i bates per als sanitaris; indústries que han reconstruït les seves cadenes de muntatge per a muntar respiradors o allò que fes falta en qualsevol moment. Unes iniciatives solidàries sempre presents a la nostra societat, però que ara s’han fet més presents i més útils que mai.
Per altra banda, també podien cercar l’impacte positiu de l’epidèmia en la millora dels nivells de contaminació, que han passat a nivells que no es registraven des de feia molts i molts anys. Evidentment el confinament, la manca de mobilitat, tant en l’àmbit privat com públic i el tancament de les empreses, han permès gaudir d’aire net i d’una flora i una fauna que han reconquerit territoris perduts des de feia molt temps.
La recerca feta pels alumnes calia reflectir-la en un article periodístic, adjuntant la bibliografia emprada i també fer-ne difusió a través d’un vídeo. Un treball gràcies al qual nois i noies han après a fer cerca per Internet de manera eficaç i contrastada. Clicant aquí i aquí podeu veure una mostra dels treballs realitzats.