Tolerància Zero

Aquest curs 2020/21 es posa en marxa a l’Escola el projecte TOLERÀNCIA ZERO amb l’objectiu de prevenir, detectar i intervenir en casos d’assetjament i ciberassetjament. Les actuacions es porten a terme des de 3r de primària fins a 4t d’ESO.

El projecte neix amb la finalitat de vetllar per tots i cadascun dels alumnes, oferint un entorn segur i amb un treball conjunt entre alumnes , famílies i totes les persones que formem part de la comunitat educativa.

Tots els alumnes, de 3r de primària a 4t d’ESO, i els seus mestres i tutors han assistit a la xerrada de presentació del projecte realitzada pel Departament d’Orientació Psicopedagògica, on es posa èmfasi en el coneixement de què és assetjament i el paper que hi tenim tots per tal d’evitar-lo i actuar-hi.

La idea clau és deixar molt clara la figura de l’observador/espectador , que és la de la majoria de l’alumnat, i com poden ajudar a detectar possibles conductes no desitjades. Se’ls anima a explicar-ho als pares i/o als mestres per tal que els adults els puguem ajudar. Per facilitar les vies de comunicació entre els alumnes i l’escola s’ha habilitat un mail per poder demanar ajuda, ja sigui per a ells o per a algun company (ajuda@stnicolau.com) i una bústia física ubicada fora del despatx del DOP (davant de P4) on, si cal, poden deixar una nota signada o anònima.

Un cop fetes les xerrades, comencem a crear la comissió de Tolerància Zero formada per tots aquells alumnes que, de manera voluntària, hi vulguin formar part , Direcció, el Departament d’orientació psicopedagògica, mestres i professors. El treball de la comissió serà majoritàriament via ClassRoom  per facilitar la comunicació entre tots i que ja s’ha obert l’última setmana de novembre. La comissió tindrà un representant per curs que assistirà a  les trobades de manera presencial dins l’escola. D’aquesta comissió i dels grups de treball  en sortiran les propostes per treballar dia a dia contra l’assetjament escolar i visibilitzar la Tolerància Zero a l’escola.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *