Taller sobre bullying a cicle mitjà

Aquest trimestre els alumnes de cicle mitjà assistiran a unes xerrades sobre assetjament escolar. Són unes xerrades informatives per tal que siguin capaços d’identificar l’assetjament i reconèixer també el seu paper com a espectadors que poden ajudar a combatre la situació de bullying.

Les xerrades les fa en Roger Salvador, infermer i Màster en Infermeria Escolar per la Universitat de Barcelona, de manera molt propera i assequible als nens i nenes de cicle mitjà.

Els esquemes i diapositives que presenta són molt clars i les seves explicacions i exemples, ho fan encara més entenedor.

Parla de la diferència entre una discussió o baralla “normal” i un assetjament que amenaça, fa por i causa angoixa a la víctima. Identifica l’agressor com una persona covarda, amb ganes de notorietat i poca empatia, que creu que fent mal a algú altre es converteix en el més famós de la classe. Assenyala també que, generalment, els agressors són persones que també ho passen malament i que necessiten la nostra ajuda, ja que no tenen els recursos per expressar-se de manera no agressiva.

Explica també les diferents classes d’assetjament que es poden donar: exclusió i marginació social, agressió verbal, física indirecta o física directa.

Retrata la víctima dels abusos com una persona intel·ligent, que no vol destacar i que, per tant, tindrà poca protecció per part de companys i parla també dels  mals emocionals i físics que comporta ser víctima d’assetjament.

La tercera pota d’aquest tamboret l’ocupen els espectadors que, amb la seva actitud de suport o de rebuig a l’agressor, són els que poden marcar la diferència i encoratjar o posar fi a moltes de les situacions d’abús, sigui recriminat l’agressor per la seva actitud, sigui denunciant la situació als mestres o tutors.

Per acabar la trobada amb els alumnes un consell: digueu coses boniques i positives als vostres companys, amics, germans, pares i avis, sereu més feliços!

Una xerrada molt interessant que segur que serà útil per prevenir possibles situacions conflictives.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *