Aquest curs, des de P3 fins a 4t d’ESO, s’ha iniciat el programa educatiu de ” Suport Vital Bàsic als centres educatius” que compta amb el suport i la coordinació del Departament d’Ensenyament i del Consell Català de Ressuscitació.
L’objectiu principal de l’activitat és que l’alumnat aprengui gradualment coneixements bàsics, teòrics i pràctics, adaptats a cada edat, relacionats amb què és, què cal fer i com podem actuar davant d’una situació d’emergència vital.
Tal com podeu veure en el quadre, la formació s’inicia en l’alumnat d’infantil i primària amb un contingut bàsic; cada any, de forma progressiva, es van afegint nous continguts i objectius, (a través de diverses activitats adaptades a l’edat del nen/a), per aconseguir que, a cada etapa formativa, es realitzi una acció més en cas d’ aturada cardio-respiratòria (ACR), concepte que s’introdueix a cicle mitjà i superior.
Infantil: es realitzarà una sessió a final de cada trimestre.
Primària: es farà una sessió al començament de cada trimestre.
Secundària i batxillerat: es concentraran les sessions de formació dels alumnes al començament del tercer trimestre, ja que es necessita un material específic que ens ha de proporcionar el Departament.
- 1r i 2n d’ESO: es realitzaran tres sessions
- 3r ,4t d’ESO i 1r de batxillerat: es realitzaran sis sessions, ja que els alumnes han d’adquirir tots els coneixements.
Totes les sessions tenen una hora de durada.
L’activitat està dirigida pel professorat principalment d’Educació Física, que ha adquirit la formació en “Suport Vital Bàsic als centres educatius” impartida pel Consell Català de Ressuscitació, amb el suport d’altres docents de l’escola.