Seguiment de les activitats extraescolars

Per causa de l’actual confinament provocat pel Covid-19, algunes de les activitats extraescolars que oferim des de l’Escola Sant Nicolau, s’han suspès de manera indefinida. Però n’hi ha d’altres que han pogut seguir endavant.

Els alumnes de la CAMS, de la FIAC i també els inscrits al CODELEARN fan activitats per via telemàtica gairebé des de la primera setmana de tancament.

En Francesc Membrives, professor i coordinador de la CAMS, ens explica les decisions que van prendre per tal de poder mantenir les classes de música fins i tot en aquestes circumstàncies adverses: “La situació actual ens ha portat a la recerca de noves maneres de continuar amb l’educació musical dels nostres alumnes, i així ho va fer des del primer dia de confinament l’Escola de Música  Sant Nicolau”.

Les classes de sensibilització musical, d’instrument i de llenguatge han continuant via on-line amb molt bona acceptació tant per part de les famílies com de l’alumnat. Des d’aquestes línies volem agrair l’esforç dels professors i professores per continuar acompanyant els seus alumnes obrint noves eines de comunicació amb ells, i especialment l’esforç de les famílies perquè sense la seva implicació i suport no hagués estat possible.

La música és un art meravellós que ens ajuda i ens acompanya sempre, és per això que us convidem a veure el vídeo que hem preparat per a tota la comunitat educativa de la nostra escola.

La Raquel Garcia, de l’escola d’idiomes FIAC, també ens ha explicat que, des del primer moment, van oferir a tots els seus alumnes la possibilitat de fer les classes en línia, oferta que van acceptar la majoria de pares de l’Escola.  Ara doncs,  els alumnes fan una sessió a la setmana d’anglès extraescolar, el que permet als alumnes mantenir el nivell.

Des de CODELEARN Roser Malet, directora del centre, ens explica que “durant aquest confinament s’estan realitzant les tutories setmanals de Pensament Computacional i Programació per videoconferència. El mitjà natural d’aquesta extraescolar és precisament el món virtual i, per tant, han volgut treure el màxim profit a aquesta situació per demostrar que podem aprendre des de casa i que la formació online pot ser molt divertida.
A més de seguir les classes de programació setmanalment per videoconferència, també han organitzat diferents activitats com Kahoots (qüestionaris interactius online) per refrescar la memòria del que han estat aprenent o el “Quarentena costest”, un concurs on els alumnes podien demostrar la seva creativitat fent un dibuix amb LOGO, una història amb Scratch o un vídeo”.

Extraescolars Escola Sabadell

Les activitats que evidentment no es poden realitzar aquests dies són les del Club Esportiu, però tot i així l’Andreu Bou, coordinador del CESN, ens comenta que per via telemàtica els monitors estan en contacte amb els alumnes i que els fan arribar, de manera constant i segons el nivell, exercicis de psicomotricitat i coordinació, de preparació física, treball dels entrenadors als seus equips, Kahoots per equips i reptes diversos que nois i noies poden penjar a les xarxes socials. També s’han impulsat  propostes de formació continua per a entrenadors i jugadors.

En definitiva, tot i el confinament, les activitats extraescolars segueixen formant part del dia a dia dels nostres alumnes.

Gràcies a tots per la vostra col·laboració i comprensió.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *