Sabadell des de l’entorn digital

A Sant Nicolau hem treballat el projecte de Sabadell des de l’entorn digital i robòtica.

Hem fet la visita de Sabadell amb el GOOGLE EARTH.

Hem entès què volia dir un mapa en 2D i en 3D i ens ha agradat passejar pels carrers de Sabadell i buscar els elements que havíem visitat dies enrere. També hem pogut buscar el carrer de casa nostra i, quan ja havíem explorat Sabadell, vam arribar i visitar, de manera quasi màgica, qualsevol part del món: Port Aventura, Canadà, la muralla xinesa, Warner Bros, entre molts altres.

Voldrem repetir l’experiència!

Hem començat a conèixer l’app BLOCKLY del robot Dash&Dot.

Han estat moltes les sessions que hem dedicat a entendre el codi per fer moure el robot Dash. Hem practicat en grups de 2, 3 o 4 i un robot resseguint figures geomètriques que hi havia marcades al terra. L’objectiu era aconseguir moure el Dash seguint les línies després de descobrir el codi necessari per fer-ho.

Hem treballat distàncies en centímetres i també els girs amb graus. Hem après que una volta sencera són 360º i els quarts d’aquesta volta: 90º, 180º i 270º.

Totes les ordres utilitzades són en anglès, per això, hem après el significat de les que més ens interessava i les vam utilitzar oralment en la sessió que vam fer sense robots i en la que alguns de nosaltres érem els programadors i altres fèiem de robots. Que difícil va ser que els robots no ens moguéssim sense les instruccions prèvies dels programadors tot i saber el que havíem de fer!

Hem après i utilitzat per primera el fons Croma de l’escola. Alguns de nosaltres vam poder sentir-nos com presentadors de la televisió i, tots a classe, vam poder veure que utilitzant l’app Green Screen de l’Ipad podíem fer màgia i posar darrera nostre l’escenari que volíem. Així ha estat com hem pogut parlar des de la Torre de l’Aigua, l’Ajuntament, l’Aeroport i el Parc Catalunya sense moure’ns de l’escola.

Per poder veure els vídeos cal posar la paraula que apareix sota el codi QR com a contrasenya.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *