Recomanacions de lectura des de la biblioteca

Una historia apassionant que arriba a les nostres llibreries amb molt de retard (A Itàlia es va publicar l’any 1949 i va guanyar el premi Viareggio aquell mateix any).

Agnesse va a morir parla d’una dona d’edat avançada a la Itàlia ocupada pels alemanys. Una dona que durant tota la seva vida, s’ha dedicat a cuidar el marit, delicat de salut, i a rentar roba per tal de poder-lo mantenir. Res més. Després d’acollir un desertor, el marit és arrestat pels alemanys i ella comença, arrossegada per les circumstàncies, a treballar pels partisans.

La seva vida dona un gir de 360 graus i, de repartir llençols nets, passa a fer entregues de missatges secrets i de trilita per fer explosius.

Una història real que va escriure una camarada de l’Agnesse després de la guerra i que no és complaent amb ningú; ni alemanys, ni italians, ni aliats surten gaire ben parats en aquesta narració que se’ns emporta pels hiverns freds i els estius tòrrids de l’Emília Romagna de la mà de l’Agnesse, amb la seva bicicleta i les seves sabatilles velles.

Aquí podeu llegir una entrevista molt interessant sobre la resistència italiana.

 

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *