Recomanacions de lectura des de la biblioteca

Zuleijà abre los ojos de Guzel Yájina és una extraordinària novel·la, situada a Rússia a principis del segle XX, just després de la revolució russa,  que ens explica l’aventura d’una jove d’ètnia tàrtara que, sense haver sortit mai de la tutela del pare o del marit, es veu abocada a una viudetat sense dol i a un trasllat forçós com a deportada a Sibèria.

La novel·la narra l’epopeia d‘un viatge interminable en tren que canvia de direcció de manera constant o que es passa setmanes en via morta sense menjar i sense saber on van ni quan arribaran, seguit d’un viatge en vaixell per acabar, deixats de la mà de déu, al mig de la taiga siberiana. Allà el grupet de supervivents ha d’enfrontar-se al fred rigorós, a la falta de mitjans i a la solitud.

Escola Sabadell

Un viatge explicat des del punt de vista de la Zuleijà i també de l’Ignatov que és l’oficial soviètic encarregat de la custòdia i trasllat d’aquest grup. Així podem experimentar els temors de la Zuleijà, una musulmana creient, i els neguits d’un soldat profundament prosoviètic, que ha de viure des de la distància les purgues i les derives polítiques del partit.

Un llibre molt recomanable tant per la part històrica com per la part de ficció.

Entrevista en vídeo a l’autora

Entrevista escrita a l’autora

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *