Recomanacions de lectura des de la biblioteca

Recordeu el desastre de Txernòbil? Darrerament se’n torna a parlar força arran de la sèrie televisiva que ha emès HBO, una sèrie impactant que vol retratar de manera fidedigna l’explosió del reactor i la incapacitat dels governants per a gestionar la catàstrofe. Cal tenir present, però, que és una producció americana i que a Rússia no estan gaire contents de com s’ha fet el relat de la gestió del desastre nuclear. 

El llibre que us recomanem en aquesta ocasió, L’últim amor de Baba Dúnia  d’Alina Bronsky , també parla de la zona de Txernòbil, però ho fa des de la ficció i amb una visió tragicòmica. La Baba Dúnia, protagonista d’aquesta història, és una infermera jubilada que decideix, vint anys després de l’explosió, tornar a la zona d’exclusió i viure allà fins que li arribi l’hora, tot i que aquesta decisió signifiqui no veure gaire la seva filla ni poder conèixer la neta. 

Ella és la primera, però no serà l’única. Poc a poc algunes cases es van ocupant amb veïns peculiars que troben en aquest poble abandonat el seu lloc en el món. El set veïns conviuen de manera tranquil·la i sense conflictes fins que apareix una nova família a Txernobo i tot es complica. 

Una novel·la curtaplena d’humanisme, solidaritat, humor i que convida a reflexionar sobre el que realment necessitem per ser feliços 

 

 

 

 

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *