Recomanacions de lectura des de la biblioteca

Lucy a la vora del mar.  Strout, Elizabeth  Editat per Edicions de 1984

He llegit alguns altres llibres d’aquesta autora nord-americana i, en general, sempre m’han agradat. Ha creat un món propi amb personatges que apareixen a diverses de les seves obres, com l’Olive Kitteridge o la família Burgess, però amb una protagonista principal, la Lucy Barton, una filla de l’Amèrica profunda, blanca i pobra que,  gràcies als estudis, la feina i l’esforç,  ha aconseguit esdevenir una escriptora d’èxit.

En les diferents novel·les de l’Elizabeth Strout  hem seguit el cicle vital de la Lucy en moments cabdals de la seva vida, Em dic Lucy Barton, infantesa i joventut; Ai, William!, on acompanya el seu primer marit en un viatge complicat. En aquesta ocasió, la Lucy ens parla de la seva experiència durant la pandèmia, quan el William la convida  a traslladar-se amb ell a un poble de la costa per tal d’allunyar-se de la malaltia i el caos que segurament es crearia a les ciutats.

Es tracta d’una novel·la magnífica, plena de llums i ombres, de pessimisme i esperança, d’experiències diferents i, sobretot, de vida.

Crítica de La Vanguardia

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *