Recomanacions de lectura des de la biblioteca

En aquest butlletí, i per lligar-ho amb la celebració del dia de la Dona i del de la Poesia, proposem uns llibres que no són novetats sinó llibres de “fons d’armari”: llibres imprescindibles a qualsevol biblioteca: Donasses de Marta Pessarrodona i Paisatge emergent. Trenta poetes catalanes del segle XX, una antologia a càrrec de Montserrat Abelló, Neus Aguado, Lluisa Julià i Maria Mercè Marçal.

Marta Pessarrodona

El llibre de la Marta Pessarrodona recull les biografies d’una sèrie de dones cabdals de la nostra història recent. Figures claus com Dolors Montserdà, Carmen Karr, Caterina Albert, Francesca Bonnemaison, Margarita Xirgu, Clementina Arderiu, Aurora Bertrana, Lola Anglada, Conxita Badia, Hermínia Grau, Frederica Montseny, Paulina Pi de la Serra, Remedios Varo, Merce Rodoreda, Irene Polo, Carme Serrallonga, Carme Leveroni, Aurora Díaz Plaja, Maria Aurelia Capmany, Maria Àngels Anglada, Merce Vilaret i Montserrat Roig.

Un clàssic publicat en una primera edició el 2006 que s’ha actualitzat i reeditat aquest passat mes de febrer.

Montserrat Abelló

El segon llibre és una molt necessària antologia de poetes catalanes, moltes de les quals no apareixen en cap altra antologia de la poesia catalana i que són poetes que mereixen el coneixement i el reconeixement dels lectors.

El recull i la tria la van fer la Montserrat Abelló, la Neus Aguado, la Lluïsa Julià i la Maria-Mercè Marçal i es va publicar el 1999. Hi apareixen, a part de les mateixes compiladores, poetes com Rosa Leveroni, Maria Antònia Salvà, Olga Xirinacs, Josefa Contijoch, Montserrat Rodès, Clementina Arderiu,  Felícia Fuster, Maria Beneyto, Renada- Laura Portet, Maria Oleart, Maria Àngels Anglada,  Quima Jaume, Marta Pessarrodona, entre d’altres.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *