Recomanacions de lectura des de la biblioteca

Heu llegit novel·les d’indis i cowboys?  Potser no n’heu llegit mai cap, però segur que heu vist algun western, les clàssiques pel·lícules americanes de la lluita per conquerir tot el territori de l’oest americà. Algunes parlaven de la gran immigració d’europeus cap a Amèrica del Nord a la recerca de fortuna i glòria. La febre de l’or es va emportar molta població europea, pobra i desesperada cap al continent on tot era fàcil i tothom es feia ric. La realitat era una altra i la majoria d’immigrants vivien, a la gran Amèrica, la mateixa vida miserable que en les seus països d’origen. D’altres aconseguien fer fortuna trobant or, aconseguint i cultivant la terra o convertint-se en malfactors.

La novel·la A l’horitzó està ambientada en aquest escenari i ens explica la història d’un d’aquests immigrants: a principis del segle XIX, des de Suècia, on viuen en una societat gairebé feudal i envoltats de misèria, dos germans marxen cap a Nova York. Estan segurs que a la ciutat somiada trobaran els mitjans per fer-se rics i viure com persones. Però un atzar els separa en una de les escales del viatge i en Hakan puja a un vaixell equivocat. Sense parlar ni gota d’anglès i amb un cos que no para de créixer, es veurà arrossegat pel destí a una vida que no controla, sempre a la recerca d’arribar a la ciutat i retrobar-se amb el seu germà.

Una novel·la que atrapa el lector que no pot deixar de seguir les aventures d’aquest gegant tremendament humà.  Aquí  i aquí trobareu un parell de ressenyes.

 

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *