Recomanacions de llibres des de la biblioteca

Aquesta vegada no us vull recomanar un llibre sinó una col·lecció, una col·lecció de petits llibres magníficament traduïts i editats que ens acosten a obres breus de grans autors.

Si mireu el catàleg de “Els petits plaers” de Viena edicions, veureu que tots els llibres que el conformen fins al moment, són nouvelles de grans autors consagrats: Henry James, Isak Dinesen, Irène Némirovski, Anton Txèkhov, Françoise Sagan, Ivan Turguénev, Ogai Mori, Colette, Robert Louis Stevenson, Junichiro Tanizaki, Stefan Zweig …

La majoria són obres curtes magnífiques, rodones, esplèndides i ideals per llegir en un cap de setmana, en una tarda de diumenge tranquil·la, en un matí de platja. Altres són una mica més llargues com Infeliç de Turguénev o T’agrada Brahms?, de Sagan, però, tot i ser d’una certa llargària, el format en què estan editats aquests llibres, els fan ideals per dur-los a la bossa i aprofitar qualsevol moment lliure per llegir una estona.

Jo n’he llegit El ball de Némirovkski, Pandora de James, Ehrengard de Dinesen i T’agrada Brahms de Sagan i amb totes elles he gaudit molt gràcies a les traduccions tan acurades i a les edicions manejables i precioses.

Segur que dins la col·lecció, 18 títols fins ara, podeu trobar el vostre autor preferit o descobrir-ne algun de desconegut que, amb aquesta obra curta i rodona, us arribarà al cor.

En aquest enllaç trobareu un vídeo on es parla del com i el perquè d’aquesta col·lecció.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *