Recomanacions de lectura des de la biblioteca

Un veritable clàssic de la literatura universal és el que us recomanem en aquesta ocasió: els llibres del famós i incomparable detectiu Sherlock Holmes.

Sherlock Holmes fou el personatge més conegut dels creats pel metge Sir Arthur Conan Doyle i se’l considera un dels impulsors dels mètodes deductius en la tasca detectivesca. Els seus raonaments són impecables perquè sempre són fruit d’una lògica inqüestionable. Un personatge que va superar el seu autor fins al punt que aquest el va “matar” i el va haver de ressuscitar per clamor popular.

L’editorial El cercle de Viena va emprendre la tasca de publicar de nou tot el cànon holmesià i ja n’ha publicat tres volums: Les aventures de Sherlock Holmes, Les memòries de Sherlock Holmes i El retorn de Sherlock Holmes.

La nova edició, molt acurada , l’ha  traduïda en  Xavier Zambrano i inclou també un epíleg redactat per l’historiador sabadellenc i un dels millors coneixedors del personatge, Josep Lluís Martin Berbois.

En aquest enllaç podeu trobar una interessant entrevista a Martin Berbois sobre la relació de Catalunya amb els relats i sobretot amb les obres de teatre protagonitzades per Sherlock Holmes.

 

Tots els comentaris (1)

    Bon dia. Acabo de veure el vostre post sobre Sherlock Holmes. Si algun dia em necessiteu, jo soc de Sabadell

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *