Racons internivell a infantil

Ja fa uns quants cursos que vam iniciar el treball per racons internivell a infantil. Hi dediquem una tarda a la setmana, en el nostre cas és el dilluns, i treballem per grups d’alumnes d’edats d’entre 3 i 5 anys.

A l’escola ho duem a terme el segon i el tercer trimestre, perquè considerem que el primer trimestre els alumnes de P-3 s’han d’anar adaptant a poc a poc. El segon trimestre els racons són d’art i de plàstica i el tercer trimestre els preparem de caire més científic i són de ciències experimentals.

A l’acabar el trimestre tots els alumnes d’infantil han passat per tots els racons havent treballat amb diferents tècniques plàstiques i  havent fet diferents hipòtesis científiques i comprovant-les després tot realitzant experiments.

El fet de conviure amb persones d’edats diferents aporta riquesa als alumnes, tant a nivell verbal (de llenguatge), com a nivell de pensament, com a nivell personal. Cadascú aporta solucions diferents i visions diferents a una mateix qüestió. I com tot, aquesta manera de treballar també requereix d’una adaptació i d’un aprenentatge i t’adones com a poc a poc  als mateixos alumnes passen de la desconfiança o la vergonya a l’ajuda i la convivència. Amb el temps van descobrint als altres companys, descobreixen els respecte pels altres i el valor de la generositat.

Les mestres d’educació infantil que duem a terme aquests racons els valorem molt positivament per tots aquests valors que aporta als nostres alumnes i a més a més no es pot perdre de vista com gaudeixen els nostres alumnes i lo bé que s’ho passen.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *