Racons internivell a infantil: experimentals

Aquest trimestre a l’etapa d’infantil hem continuat treballant per racons internivell,  però aquesta vegada basats en l’experimentació.

Els grups d’alumnes són els mateixos que el trimestre anterior (grups d’alumnes barrejats de P-3, P-4 i P-5), i tots els grups passaran per tots els racons.

En els racons investiguen, fan hipòtesis i llavors comproven si allò que pensaven s’ha produït o no. Al final del taller es fa una reflexió del que hem après i en treiem conclusions.

Els alumnes gaudeixen molt fent aquests racons i aprenen a escoltar als companys, a reflexionar i a cooperar en la feina que cal fer. Quan acaben el racó s’adonen que han après coses noves i estan contents i satisfets perquè ho han après tots sols o amb l’ajuda dels companys.

Els alumnes més grans (de P-5)  tenen molt respecte pels més petits (P-3) i els  ajuden en tot allò que ells no poden fer.

Hem organitzat 7 racons, tots ells manipulatius i experimentals: manipulen amb llegums i pasta i fan transvasaments; juguen amb imants i s’adonen de quins materials imanten i quins no; fan bombolles de sabó; fan hipòtesis sobre quins objectes suren a l’aigua i quins s’enfonsen i, després de l’experimentació, dedueixen quan i perquè hi ha objectes que s’enfonsen i n’hi ha que no; treballen l’equilibri; juguen amb les caixes de llum i experimenten com poden moure objectes tot bufant.

Tot això és  molt enriquidor per ells i pel seu aprenentatge, però sobretot és molt important per ajudar-los a pensar i a créixer en uns valors de respecte i cooperació.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *