Ens quedem a casa! i proposta per Sant Jordi

De manera previsible, però poc assumida, ens han dit que ens havíem de quedar a casa i, malalts o sans, tots hem de complir un període de confinament per tal d’evitar contagis i que la situació sanitària esdevingui incontrolable.
Els nens a casa i els pares fent tot el possible per conciliar feina i cura dels petits. No és una situació fàcil perquè no són unes vacances, no hi ha casals, ni viatges previstos, ni cinema, ni parc, ni…
Però un cop superat el xoc inicial, potser podem organitzar les coses prou bé i aprofitar les circumstàncies per retrobar-nos com a família i fer coses de manera compartida. Els pares hem d’evitar que el teletreball es converteixi en l’excusa per treballar encara més hores que quan anem a la feina i saber compartir estones amb els petits.
Pot ser un bon moment per treure la pols de trencaclosques i jocs de taula; revisar prestatges i trobar aquells llibres d’infantesa que han quedat oblidats i llegir-los amb els fills aquí trobareu unes recomanacions de com fomentar la lectura (de la Fundació Jaume Bofill) i, si voleu, podeu enviar els títols dels llibres que llegiu a lectures@stnicolau.com i els penjarem a un taulell de Pinterest que hem creat.

Pot ser un bon moment per ensenyar els joves a organitzar la casa i que ajudin en les tasques de neteja (posar rentadores, organitzar compres, rentar plats, endreçar i netejar les habitacions); una bona oportunitat per triar menús entre tots i deixar entrar els nens a les cuines per tal que ajudin en les tasques que puguin fer per edats.

I si aprofiteu per revisar fotografies de les vacances que han quedat als telèfons o ordinadors i endreçar-les tot recordant o repassant el moment? Si les fotografies són en paper i potser en tenim de més antigues dels pares o dels avis, pot ser una oportunitat per explicar als petits coses de la vida dels avis o besavis.

Recordeu la història de com es van crear dues de les novel·les més importants de la literatura? Frankenstein i Dràcula van néixer d’un joc en una situació de confinament. I si fem una cosa similar? Podeu decidir un tema entre tots i que cadascú escrigui el seu relat relacionat amb el tema triat. Podeu escollir el que més us agradi de tots i acabar-lo: títol, portada, il·lustracions. També podeu escriure un diari dels dies a casa i que cada dia li toqui a un dels membres de la família explicar com ha estat el dia: hora de llevar-se, esmorzar, activitats del matí i de la tarda, qui i què heu fet per dinar i per sopar, si us heu mirat tots junts algun programa o sèrie de la televisió.

Si us animeu a escriure, el que sigui poemes, micro-contes, diaris, contes curts, històries familiars…, us proposem que ens les feu arribar i, si us sembla bé, les exposarem a Sant Nicolau per Sant Jordi.

També és una oportunitat per treure a la llum el vessant més artístic de la família i organitzar sessions de dibuix al natural si fem alguna sortida a la muntanya i recollim fulles i plantes, i començar un herbari que podrem complementar més endavant.
En fi, segur que tots teniu milions de bones idees per passar aquests dies el millor possible, us n’hem suggerit unes quantes per si us poden servir. Us desitgem una bona estada a casa i cuideu-vos molt!

ENS QUEDEM A CASA!

Tots els comentaris (1)

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *