Projectes interdisciplinaris a l’ESO

Els dies previs a les vacances de Setmana Santa, a l’ESO es va viure una setmana de moviment i de treball en grup extraordinària. Era la setmana dels projectes interdisciplinaris i hi havia molta feina a fer.

Els de 1r de l’ESO havien d’organitzar activitats relacionades i ubicades a la zona del riu Ripoll per tal de trobar nous usos per a aquest espai natural de la nostra ciutat. Un cop elaborats els projectes, els diferents grups van haver de presentar el projecte amb un vídeo i una maqueta que il·lustrés la seva proposta.

Els alumnes de 2n d’ESO es van haver d’inventar un “escape room” des del principi, és a dir, calia buscar el tema, les trampes, les preguntes i les pistes que permetessin avançar i sortir de l’habitació tancada. A part de la creació plàstica de la decoració i el muntatge, tot el que permetia solucionar els paranys estava relacionat amb les diferents matèries del curs: literatura, llengua, matemàtiques, socials.

El projecte que es va proposar a 3r de l’ESO es va fixar en el futur: calia investigar cap a on s’encaminava la ciutat i imaginar com serà  Sabadell el 2050. Cada grup va cercar sobre una temàtica diferent: medicina, enginyeria, transport, urbanisme, serveis, etc. i en va fer una exposició de cap on va cada sector, fonamentada en les seves recerques prèvies.

El treball que van elaborar els alumnes de 4t de l’ESO anava encaminat a mirar de frenar el canvi climàtic i a fer propostes per aconseguir-ho. A part de la part teòrica, d’uns elaborats jocs de preguntes  i d’exposicions orals, cada grup va dissenyar i construir un model de contenidor de plàstic amb material reciclat.

Va ser una setmana molt moguda però els resultats han sigut positius i els nois i noies van treballar molt i molt bé en els diferents grups i projectes.

 

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *