Projecte d’embelliment de l’escola

Segurament tota la comunitat de l’escola estarem d’acord que molts espais de l’escola són funcionals, però estèticament poc acollidors. Només cal  mirar el pati central, gris i poc agradable a la vista, amb dedicació quasi exclusiva a la pilota (futbol o bàsquet), els terrats dels edificis de primària i de secundària sense mobiliari, o els espais que formen els replans de l’escala al primer i segon pis entre els edificis de primària i secundària.

A tall d’exemple, aquí teniu una mostra de com canvia l’aspecte només amb uns vinils.

Aquest fet ha estat comentat diverses vegades pels representants dels alumnes en els Consells de Delegats i també en el Consell Escolar. L’escola està prioritzant les inversions en molts projectes pedagògics, com laboratoris, projecte i aula de música, plàstica, robòtica i tecnologies, etc. Sabem que els recursos són limitats i és difícil arribar a tot.

És per això que el mes de juny d’enguany un petit grup de pares es va adreçar a la gerència de l’escola per proposar una iniciativa de millora i embelliment dels espais de l’escola (entrada, patis, terrats, etc.). D’aquesta proposta en va sortir un grup impulsor format pels pares Roberto Couto, Maite Gil, Gemma Grau, Eva Macias, Ignasi Nicolàs, Judit Ventura i per part de l’escola en Ferran Teixes (gerent) i en Carles Rovira (director de Projectes i Innovació).

Durant l’estiu ens hem reunit diverses vegades per tal de concretar unes propostes de treball. Creiem que ara és el moment de donar a conèixer aquesta iniciativa a tots els pares i mares de l’escola.

Hem pensat anar obrint projectes molt concrets que es puguin assumir en el termini d’un trimestre, tant pel que fa al finançament com a l’execució.

Com que els recursos de l’escola són finits i aquests projectes de millora d’espais no estan inclosos al pressupost de l’escola, que prioritza projectes pedagògics, s’intentarà recollir els fons a partir de donacions voluntàries de les famílies.

Les aportacions es podran fer de dues maneres: per transferència a un compte corrent creat específicament per a aquests projectes, i per una aportació en efectiu a cada classe en un dia concret.

Cada projecte serà pressupostat, explicat a tota la comunitat Sant Nicolau (pares, mares, alumnes, personal de l’escola) per correu electrònic i a través dels pares delegats, i dut a terme, si les aportacions ho permeten, amb la col·laboració de tots els components de la nostra comunitat que hi vulguin participar.

Per tal de fer efectius els projectes, el grup impulsor gestionarà els recursos materials i humans que s’ofereixin en cada cas.

El primer projecte que hem preparat consisteix en dues actuacions:

  • Crear un jardí vertical a la paret dreta (oest) de l’entrada principal, així com unes jardineres al peu d’aquesta paret, tot amb reg automàtic.

  • Pintar quatre grans jocs al terra del passadís porticat que hi ha entre el pati principal i les classes d’Infantil (el passadís que comunica l’entrada principal amb el pavelló), amb la participació d’alumnes de l’escola.

El pressupost d’aquest primer projecte és de 2.500 €

Aquest procés de micro-mecenatge per al primer projecte l’hem iniciat el dijous 14 de novembre i durarà dues setmanes, fins el dijous 28 de novembre. Tal com us vàrem explicar per correu, esperem que us hagi engrescat la idea i que puguem tirar endavant aquest projecte i, si pot ser, molts més que entre tots puguem pensar.

Grup Impulsor

 

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *