Amb els alumnes de 5è d’EPRI hem estat fent molts minireptes de Scratch. L’alumnat ha rebut unes instruccions, en alguns casos tutorials, que els he preparat per poder-los desenvolupar. Ser a casa no és el mateix que ser a l’escola i els nivells de cada un han de permetre poder arribar a desenvolupar la tasca.
En el moment que es va alleugerir el confinament i es va deixar que els nens es moguessin, vam donar un minirepte relacionat amb els carrers de Sabadell. El treball es va desenvolupar en grups i cada un dels membres del grup havia de sortir a fer fotos dels carrers del seu voltant. L’objectiu era representar com el Coronavirus es movia pels carrers deserts de Sabadell.
Tornaven a tenir unes instruccions bàsiques a partir de les quals se’ls demanava que aprenguessin alguns aspectes concrets de programació: canvis d’escenari, dibuix d’uns personatges, inserir fotos com a fons, entre d’altres.
El més sorprenent és veure com, mitjançant una única instrucció, els projectes poden ser tan diferents. La creativitat, motivació i persistència són aspectes que l’alumnat desenvolupa amb el programa Scratch. I, en aquest cas, podeu veure quins jocs han desenvolupat. Et passo el genially de l’scratch 5è. Clicant sobre els símbols de la imatge anireu als diferents jocs creats pels alumnes.
Han penjat el minirepte a la pàgina de “Programació i Robòtica” del Departament i s’ofereix a la resta de centres de Catalunya.
Felicitats a tots i a totes!
Amb el curs de 6è ens estem endinsant en el món de creació de Realitat Virtual. Hem començat a treballar amb el programa CoSpaces per representar el que presencialment no podem, vindria a ser com una “maqueta virtual”. El nostre objectiu és desenvolupar un entorn virtual dels ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenibles). En grups, han d’escollir un dels 17 objectius, així doncs, ha calgut que tornessin a informar-se sobre aquests objectius i fer-los entendre la importància d’aquests i la necessitat d’abastar-los en l’àmbit global per aconseguir els propòsits per al 2030. Amb aquesta presentació han pogut informar-se abans d’escollir-lo.
En aquest entorn hauran de desenvolupar l’objectiu com si fos una maqueta. És un món ple de possibilitats. Poden importar objectes prèviament dissenyats amb el programa que ja coneixen i treballen Tinkercad (disseny 3D), poden importar música, adaptar entorns i codificar els personatges perquè desenvolupin accions. Amb la Realitat Virtual se’ns ha obert un món ple de possibilitats. Anirem desenvolupant el projecte en etapes. De moment us podem ensenyar creacions com aquestes:
Olga Armengol
Coordinadora TAC