Premis extraordinaris de Batxillerat

L’alumna Irene Gomà Placencia de 2n de batxillerat va guanyat un dels premis extraordinaris de batxillerat d’enguany.

L’acte de lliurament va tenir lloc el passat dijous 18 d’octubre, a les sis de la tarda, al Palau de Pedralbes. Enguany es van presentar a les proves 600 alumnes dels quals van ser premiats 44, ocupant la Irene l’onzè lloc.

L’acte el va presidir el Conseller d’Ensenyament Josep Bargalló, el Secretari de Polítiques educatives Carles Martínez i el Director General d’ESO i Batxillerat Josep Vallcorba.

Els Premis Extraordinaris de Batxillerat, creats l’any 1999, constitueixen el reconeixement oficial dels mèrits dels alumnes, suposen un reconeixement a l’excel·lència i alhora una mostra de la constància i compromís pel treball dut a terme per l’alumne, els seus professors i la seva família.

Per poder optar als premis cal haver obtingut una qualificació de tot el batxillerat igual o superior a 8,75. L’alumne que s’hi inscriu ha de superar unes proves que es realitzen després de la selectivitat i consten de dos exercicis.

En el primer hi ha un comentari de text històric i un comentari de text literari, un dels quals en castellà i l’altre en català.

El segon exercici consta d’una prova sobre la llengua estrangera cursada pels alumnes i una altra sobre una matèria que l’alumne tria prèviament d’entre les cursades a segon curs i que té continuïtat a la cursada amb el mateix nom a primer curs.

Els guanyadors queden exempts de les taxes universitàries durant el primer curs, obtindran una plaça gratuïta durant el curs vinent a l’Escola Oficial d’Idiomes i una estada en un centre de recerca de referència. A més, poden optar al Premi Nacional de Batxillerat que atorga el Ministeri d’Educació entre els guanyadors de tot l’estat.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *