Periodisme a 3r d’ESO

Aquest curs els alumnes de 3r d’ESO podien triar l’optativa de Periodisme dins l’oferta formativa de l’escola. Aquesta matèria, que imparteix la professora Rebeca Vallecillos, els ha permès investigar en les diverses opcions de la feina periodística: editorial, articles de fons, entrevistes, temes d’actualitat, cartes al director, crítica cultural – llibres, teatre, cinema, televisió –, esports,  fotoperiodisme, etc.

Després d’aquesta primera fase més introductòria i formativa, els alumnes van poder visitar la redacció del Diari Sabadell on els van mostrar les instal·lacions i els van parlar d’altres aspectes de l’ofici: com buscar les notícies, com documentar-se, la importància de contrastar les informacions abans de publicar-les i el “nas” del periodista per saber trobar aquelles notícies que interessen al públic.

Amb la feina teòrica feta, calia posar fil a l’agulla i crear des de zero la seva pròpia revista.

Tots van treballar de valent i s’han posat en la pell de redactors, entrevistadors i maquetadors.

Van cercar notícies que fossin d’interès per als companys de l’escola; van buscar protagonistes de la vida escolar a qui entrevistar; van fer fotografies per il·lustrar els articles; van escriure crítiques de llibres i de jocs d’ordinador; van crear un espai de Cartes al director on els lectors poguessin expressar les seves inquietuds i , fins i tot, van crear un espai d’horòscop!

Finalment, van maquetar la revista i li van posar nom: “SN NEWS”. Faltava només l’últim  pas: imprimir-la!.

La feina ha estat intensa, però la revista ha quedat molt digna i interessant. Així que moltes felicitats a tot d’equip de redacció!

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *