Paraules clau d’una pandèmia

Com ja sabeu, la nostra escola participa de manera regular amb la Rosa Estopà i en les seves investigacions de l’IULA (Institut de Lingüística Aplicada-CER)  per fer diccionaris científics elaborats a partir de les definicions dels nens i nenes.

En la darrera ocasió, al llarg del curs 21-22,  es van proposar fer el diccionari LEXCOVID elaborat per alumnes de les diverses escoles col·laboradores, des de 3r d’EPRI fins a 4t d’ESO.

“L’objectiu principal que proposem és la publicació de l’estudi de les conceptualitzacions i els imaginaris que dels termes de la pandèmia tenen els infants de 6 a 14 anys, a través d’un estudi de les definicions i dels dibuixos que ells mateixos fan d’aquests termes. Aquest estudi permetrà desenvolupar pautes i desplegar pràctiques de comunicació basades en evidències, i implementar intervencions per mitigar impactes de l’anomenada infoxicació. El resultat de l’estudi és una publicació especialitzada impresa i tres infografies terminològiques associades al llibre.”

De moment, ens han passat les infografies sobre el més bàsic del Covid elaborades amb els materials que han dibuixat i definit els nens i nenes de les diferents escoles. Hi podeu accedir a través dels següents enllaços: infografia primària i infografia secundària

És un material de fàcil consulta i molt aclaridor, fins i tot ara quan ens sembla que ja ho sabem tot sobre el Covid.

El llibre on es recullen totes les definicions i dibuixos sembla ser que ja és a impremta i està previst que surti al mercat el pròxim mes de gener, i aquest serà el seu títol: El coronavirus és verd! Imaginaris de la pandèmia: la construcció d’un discurs científic en la població infantil i juvenil a través dels mots. Ed. Octaedro.

 

 

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *