Música per a tothom a la CAMS

Entrevista a en Francesc Membrives Cerezo, director de la CAMS
(Centre d’Arts i Música de Sabadell)

Músic polifacètic que compagina la feina de compositor amb la direcció de corals i l’ensenyament. Membre fundador de l’Orquestra d’Acordions de Sabadell, amb la qual ha actuat al País Basc, Bulgària, Alemanya, Itàlia, França i República Txeca, i ha guanyat diferents premis nacionals i internacionals.

1. Què es la CAMS?

La CAMS (Centre d’Arts i Música de Sabadell) és una escola d’arts de primer nivell , vinculada al conservatori de Liceu en la seva oferta musical, amb més de 15 anys d’experiència i els millors professionals per al desenvolupament de les activitats de música, dansa i teatre. Volem promoure l’educació artística que ajuda al desenvolupament d’habilitats com la concentració, la creativitat, la sensibilitat o el treball en equip.

2. Quines activitats ofereix la CAMS, en l’àmbit musical?

1) Sensibilització musical infantil.

L’activitat pedagògica comença a partir dels 4 anys, amb l’anomenada Sensibilització Musical, en la qual en una primera etapa i mitjançant el joc, el nen/a aprèn a conèixer el ritme i l’entonació, treballant la motricitat i el desenvolupament de l’oïda i familiaritzant-se amb el so.

2) Pla d’estudis reglat del Conservatori del Liceu.

Impartim els nivells bàsic i avançat dels estudis reglats del Conservatori del Liceu.

3) Instrument.

Independentment de l’edat i dels coneixements musicals, a la CAMS tothom es pot iniciar en un instrument o bé continuar estudiant-lo.

3) Introducció a la música & instrument per a nens i adults.

Es treballen els conceptes bàsics relacionats amb la música (llenguatge, ritme, etc.) al mateix temps que s’introdueix la pràctica d’un instrument.

Podeu veure’n més informació a http://lacams.cat/

3. Quins instruments es poden aprendre a tocar a la CAMS?

Piano, Guitarra clàssica, Guitarra elèctrica, Bateria, Flauta travessera, Saxo, Clarinet, Cant, Acordió, Violí o Violoncel. Aquest any hem introduït un instrument que cada vegada te més seguidors, l’Ukelele.

4. A qui van dirigides, les activitats?

Oferim música per a totes les edats, perquè qualsevol edat és bona per aprendre’n. El llistó el posa cada alumne i el professor ha d’acompanyar-lo i guiar-lo en aquesta formació.

5. Quins son els beneficis d’aprendre música?

L’objectiu principal és que l’alumne gaudeixi amb la música, que aprengui a escoltar i memoritzar, independentment de l’edat i dels coneixements previs. Adaptem el repertori a les necessitats de cada alumne perquè creiem que el més important és aprendre assolint conceptes de manera pràctica i tenint en compte sempre l’objectiu final.

Els beneficis de música són extraordinaris: musicalitat, ritme, coordinació, improvisació, memòria, afinació, moviment corporal, desinhibir-se en un escenari, tocar un instrument amb altres persones, etc… És un art amb el qual es treballen molts aspectes que tots conflueixen en un de principal: gaudir expressant el sentiment d’una obra.

6. Què us diferencia de la resta d’escoles?

Som una escola vinculada al Conservatori del Liceu, oferim estudis reglats i estudis lliures, tots amb un nivell de qualitat molt alt.

7. A més de la música, quines activitats oferiu?

A la CAMS oferim activitats de teatre i dansa per a nens, que també estan obertes per al nou curs 2018/2019. Podeu veure’n més informació a http://lacams.cat/

LA CAMS EN UN MINUT

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *