Magnetisme bestial

L’últim divendres de febrer, les noies i els nois de sisè de Sant Nicolau vam anar a Fogars de Montclús a fer un taller de ciències, Magnetisme bestial, a Pèndulum

Pèndulum és una associació sense ànim de lucre per a la difusió del coneixement científic promoguda per Marc Boada, divulgador científic conegut també per haver estat col·laborador del programa de TV3 QuèQuiCom.

Quan vam arribar ja ens esperaven i tenien preparat un espai on vam poder esmorzar asseguts en unes mantes, mentre que en Marc ens informava de com seria l’activitat que havíem anat a fer.

Després, vam passar al “Cau del científic”  on ens va explicar com es van trobar els primers imants naturals, qui va ser el primer en observar que hi havia pedres magnètiques,  com es feien les primeres brúixoles i com hem arribat fins l’actualitat, amb els nous materials magnètics, com els ferrofluids, els imants de terres rares o les memòries dels ordinadors. També vam poder veure flotar objectes i comprovar l’extraordinària força dels imants.

Quan vam acabar aquesta part més teòrica, però on tots vam poder participar activament, vam sortir a l’exterior a fer el taller pràctic per experimentar la gran força dels imants. Unes safates amb sorra de platja ens estaven esperant i amb uns imants vam poder separar totes les partícules de ferro que contenia la sorra. Vam ajuntar totes aquestes partícules i vam poder observar com el “superimant” que portava el Marc les atreia totes . Vam quedar tots ben impressionats!Escola concertada Sabadell

Amb tot això ja era l’hora de dinar i en acabar, només ens va quedar temps per anar a la recerca d’uns quants tresors de la natura en companyia del Marc que ens anava explicant coses del que trobàvem.

Gràcies a tot l’equip de Pèndulum, i en especial al Marc, per aquest dia fantàstic!

I si voleu, també organitzen activitats per a les famílies, els Pícnics Científics Familiars, els primers diumenges de cada mes. Us ho recomanem.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *