Llibres per treballar la imaginació

Us volem parlar d’uns llibres que potser us poden ajudar en aquests dies de confinament. No són llibres de lectura sinó més aviat llibres que volen fomentar el treball de petits i grans, impulsant sempre la imaginació i la creativitat.

Els dos llibres que proposo són de l’autora i il·lustradora canadenca  Keri Smith , que es va fer molt coneguda arran de la seva obra Destrossa aquest diari.

El primer, Busca el tesoro (en tus bolsillos), és ideal per a nenes i nens de cicle inicial i mitjà i és una col·lecció de fitxes on es demana buscar una sèrie de coses de característiques determinades de les quals caldrà explicar on s’han trobat, quan i com;  imaginar històries dels objectes, i jugar amb ells. A part, al final de cada pàgina, l’autora recomana una acció que es pot fer a partir de l’objecte (o objectes) en qüestió o simplement una acció complementària a fer.

Així pot demanar que busquem un tros de filferro, expliquem on l’hem trobat, a quina hora, quin dia i que inventem una història d’aquest filferro com, per exemple, és un filferro nou i recte que està esperant que algú el faci servir per convertir-se en part d’una joguina, però encara no l’ha trobat la persona adequada  i … . Finalment, el suggeriment d’actuació diu “ afegeix una sèrie de triangles” podem retallar uns triangles amb papers de colors , enganxar-los al filferro i construir un mòbil decoratiu o el que vulgueu!

Hi ha demandes molt “normals” i d’altres més originals que ens poden ajudar a passar estones força entretingudes.

El segon llibre és per a nois i noies més grans ja que demana una lectura més llarga i atenta. Acaba este libro és el títol i ens convida a fer-nos detectius i exploradors per resoldre un misteri. A través de les pàgines del llibre, l’autora ens ensenya a documentar i observar objectes i situacions, proposa tècniques d’anàlisi d’objectes, inventa codis i ens ajuda a desxifrar-los, ens convida a crear un club secret i  a moltes altres activitats interessants i engrescadores.

La Keri Smith té altres llibres publicats i tots ells conviden a interactuar amb ella mitjançant les seves propostes sempre interessants i un  punt trencadores. De tots els que conec, aquests dos són els que em semblen més interessants, tant per seguir-los fil per randa, com per fer-ne ús com a inspiració.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *