L’Hora del Geni

Els alumnes de 5è, durant aquest curs, han estat fent el projecte  “L’hora del geni”. Aquest projecte consistia a dedicar dues hores setmanals a fer recerca envers un tema que els apassionés i, si podien, vincular-ho amb alguna preocupació a escala global.
Van començar aprenent a buscar a la xarxa i a espigolar, entre la gran quantitat d’informació que ens ofereix Internet, aquella que realment és fiable i ens pot resultar útil.

Tot seguit, van veure diversos exemples d’altres nois i noies mitjançant alguns vídeos i els alumnes van poder constatar que, si compartim les nostres idees, encara que d’entrada semblin absurdes, pel simple fet de compartir-les, les podem veure més clares i trobar el fil conductor que ens pot dur a la seva realització i pot fer que aquella idea esbojarrada es converteixi, finalment, en una genialitat.

Van haver de triar sobre quin tema i quina preocupació volien indagar i van descobrir la importància de fer bones preguntes, preguntes que vagin al tema concret de la nostra cerca i que la limitin. També van haver de pensar com mostrarien el que havien après, és a dir, quin seria el producte final.

Va ser un període llarg abans de posar-se  a treballar cadascú amb el seu projecte, però creiem que va ser molt necessari i que els va ajudar molt per orientar-se a l’hora de fer cada projecte, i també per veure que qualsevol projecte, encara que sembli fàcil, fer-lo ben fet comporta feina i esforç.

Amb aquest article presentem el treball de l’Helena Cervantes. L’Helena va decidir centrar-se en el doblatge de dibuixos animats, un tema que li semblava fascinant. Al principi va començar amb molta empenta, però després va veure que era difícil i va intentar deixar-ho. Vam insistir en el fet que era un projecte molt engrescador i ella tenia una bona idea de quin havia de ser el producte final. El seu treball de recerca va ser correcte, però la manera d’acabar i de mostrar una de les seves passions va ser excel·lent, tot completant el treball amb el doblatge d’aquesta escena de la pel·lícula Inside Out, a la qual va posar les veus i també els efectes especials.

Així doncs, felicitem l’Helena per la seva gran tasca i l’animem a continuar treballant i gaudint a parts iguals, per aconseguir tot allò que es proposi.
A la resta d’alumnat, que també va aconseguir reptes importants, l’animem igualment a seguir treballant en les seves passions.

 

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *