Les cúpules de Leonardo

Durant el mes de març, l’alumnat de sisè vam dur a terme un taller ofert per l’Espai Cultural de la Caixa Sabadell, basat en l’inventor Leonardo Da Vinci.

En un primer moment, els monitors de l’entitat ens van fer cinc cèntims de qui era Leonardo, quins materials utilitzava i quin era el possible ús que se’n podia fer de totes aquestes andròmines. Per sort, a l’escola, alguns companys i companyes ja ens havien fet una presentació sobre l’inventor, a l’àrea de Castellà, i vam aconseguir respondre amb èxit algunes de les preguntes que ens van fer.

Seguidament, ens vam dividir en grups d’entre cinc i sis persones, i vam construir un pont que s’aguantava gràcies a les forces que feien, entre si, els cilindres i barres de fusta. Ens van explicar que Leonardo es coordinava amb l’exèrcit per crear estris i invents que els permetessin tenir avantatge sobre l’enemic. Ens vam quedar bocabadats!

Un cop realitzada aquesta activitat d’escalfament, però que tot just començar va posar a prova el nostre enginy, ens van demanar que seguéssim en rotllana amb tot el grup per coordinar-nos i crear una cúpula amb trossos de fusta.

Sant Nicolau

Va ser increïble com, amb l’ajuda de tots i totes, la construcció s’anava aixecant mica en mica, fins arribar al punt de poder-nos-hi posar dins. Així doncs, en parelles, hi vam anar accedint, i fins i tot les nostres mestres es van atrevir a entrar-hi!

Ens ho vam passar d’allò més bé!

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *