Lectures d’estiu

Sempre costa decidir com fer aquesta darrera recomanació del curs. Anem cap a dies de vacances i sembla que tots tindrem més temps per llegir, així que us faig recomanacions de força llibres mirant de pensar en tothom.

Per als més menuts, la col·lecció de llibres de colors de l’Aurore Petit que edita Combel, uns Pop Up molt divertits per sorprendre petits i grans.

Els més grans d’infantil poden llegir La bestiola del llibre, de Marjolaine Leray, editat per Tramuntana. Un llibre joc que permet moltes lectures i amb molts detalls per comentar i riure.

Els de cicle inicial i mitjà (2n i 3r) poden passar una estona ben divertida amb les trepidants aventures del llibre Petons de mico de la Glòria Marín editat per Ànimallibres i la novel·la d’en Roger Simó Les petites aventures del ratolí Bang a la recerca de la ballarina mecànica, també editat per Ànimallibres. Un títol molt llarg per a un llibre meravellós ple d’aventures esbojarrades, però amb molta tendresa. Aquí podreu trobar les recomanacions que van fer els alumnes de 3r i 4t en la seva darrera sessió de lectura a la biblioteca.

Cicle superior pot gaudir molt amb la darrera novel·la de l’Oriol Canosa La volta al món en quaranta dies, aventures, fantasia, enginy i molt ecologisme. Edita Ànimallibres

Als del primer cicle d’ESO la darrera novel·la d’en Lluís Prats, Ekaterina, els permetrà viatjar de la Rússia zarista a l’URSS,  i de la Segona Guerra Mundial a la dissolució de la Unió Soviètica, mitjançant les cartes entre una àvia i la seva neta. Molt ben documentada i amb molta sensibilitat. Edita Estrella Polar.

Als de segon cicle, us podem recomanar el darrer llibre de l’escriptora Gisela Pou, Retorn a Douglas Row, novel·la d’intriga i fantasia que l’autora aprofita per donar a conèixer un clàssic com el Don Quijote. Aventures, amor, gelosia i molt misteri. Edita Columna.

Els d’ESO i batxillerat aficionats a la ciència-ficció i al gènere fantàstic poden triar la primera entrega de la saga Stella Signata, “Els confins i la tenebra”, de l’autor sabadellenc Ricard Efa, editat per Mai Més. Una molt bona història amb força personatges potents embolicats en una trama de conseqüències imprevisibles. Poder, científics il·luminats, venjança, honor, deure en són els ingredients bàsics.

I per a adults, El niño, de Fernando Aramburu, que ha construït un preciós relat de maneres ben diferents de superar el dol dins una família a qui colpeja la mort accidental del fill i el net. Sé que, vist així, sembla un drama insuportable que no cal llegir per vacances, però si us hi endinseu veureu que no és ni un relat de terror ni lacrimogen, només una història tremendament humana. Edita Tusquets. Aquí us deixo un enllaç amb la presentació del llibre.

Totes les recomanacions per edat són només orientatives, cada persona té el seu nivell de lectura i els seus gustos literaris, així que el millor que es pot fer és acompanyar els fills a les llibreries i biblioteques i que triïn els seus propis llibres.

Bon estiu i gaudiu de la lectura!