Learning Activity a Grècia

 

 

 

 

L’octubre del 2018, del dia 15 al 19 ,vam viatjar a Grècia, concretament al Pireu, on està situada l’escola Ralleio Geniko Lykeio Thileon . Hi vàrem anar amb dues alumnes de 1r de Batxillerat, la Vinyet Ubia i la Varuni Paradell.

En arribar al Pireu ja ens estava esperant la coordinadora de Grècia, i poc després van arribar les famílies que acollirien a les nostres alumnes. Ambdues famílies de seguida es van mostrar molt atentes amb elles i amb nosaltres. La veritat és que tant la Vinyet com la Varuni van connectar moltíssim amb les dues alumnes gregues ja d’entrada.

Cada matí anàvem tots cap a l’escola a fer activitats allà mateix, o bé com a punt de trobada per marxar a un altre lloc.

El dilluns tots els alumnes van fer un taller de reciclatge. Es van col·locar en diferents grups i en cadascun d’ells hi havia un representant de cada escola europea. Van utilitzar materials usats per fer altres objectes, com per exemple bosses amb paper de revistes i cordons, o bé decoració de pots de vidre i llaunes, entre d’altres.

El dimarts vàrem visitar l’Acròpolis  i el seu museu amb una guia de parla anglesa. Va ser una visita d’una gran espectacularitat i a més el temps acompanyava moltíssim. Després vam fer una caminada fins al barri de la Plaka a Atenes, on vam dinar tots plegats, professors i alumnes. Un barri ple de colors i de racons absolutament autèntics. Com ja va passar a l’anterior viatge a Budapest, a les tardes els alumnes anàvem tots junts a fer turisme, i sovint sopaven junts.

El dimecres van estar treballant en grups diferents aspectes del canvi climàtic i van escoltar algunes conferències d’experts en la matèria. Després vam dinar tots a l’escola menjar tradicional grec preparat per les mares de les alumnes gregues. Finalment, ens van obsequiar amb balls tradicionals grecs.

El  dijous vam anar d’excursió  al Parc Natural Mount Parnitha. Vam pujar amb telefèric i un cop a dalt vam fer un recorregut de dues hores amb guies que ens anaven explicant la flora i la fauna del parc.  Fins que vam arribar a un refugi on ens havien preparat el dinar. Després de dinar, vam caminar mitja hora més fins a l’autocar i vam tornar al Pireu.

El divendres i darrer dia, vam visitar el banc de Grècia on ens van fer una xerrada sobre el canvi climàtic. Els estudiants dels diferents països van treballar en grups i van triar l’objectiu per al desenvolupament sostenible que els hi va semblar més important. Després ho van defensar davant la resta de companys de l’Erasmus. Finalment, vam fer una visita al Museu del Banc i vam anar a dinar tots plegats. Abans d’aquestes activitats vam poder veure tres edificis importants, com la Universitat, la National Academy i l’antiga National Library.

En definitiva, va ser un viatge molt profitós i enriquidor tant per a les professores Montse Gotés i Eva Tatché  com per a les alumnes.

ERASMUS + A GRÈCIA per  Vinyet Ubia

L’octubre passat, la Varuni i jo vam tenir la sort de formar part d’una gran experiència: vam tenir l’oportunitat d’anar a Grècia, a Piraeus. Vam poder visitar la ciutat i conviure amb famílies d’allà. Mai havia viscut una experiència semblant, però em va agradar molt i m‘encantaria tornar-la a repetir.

Cada dia fèiem activitats diferents i anàvem a visitar Atenes i, simplement, passàvem temps junts els estudiants de tots els països. Hi havia estudiants de Grècia, Espanya, Eslovènia, Alemanya, Portugal i Hongria. El que més em va agradar va ser el tracte tan proper amb la gent d’allà i amb els estudiants dels altres països, ja que quan viatges amb la família o els amics no acostumes a viure tan a prop de les famílies d’allà. Tant jo com la Varuni vam avenir-nos molt amb les nenes gregues amb les quals vam viure, i vam formar un vincle molt especial.

Sense cap mena de dubte, d’aquest viatge m’enduc, a part de la gran amistat que vaig establir amb la gent que vaig conèixer, un record molt bonic i especial d’aquella setmana.

LA MEVA AVENTURA INOBLIDABLE  per Varuni Paradell Abarca

Hola, em dic Varuni. Faig 1r de Batxillerat i l’any passat l’escola em va donar l’oportunitat de viure una experiència inoblidable: viatjar a Grècia. Tot va començar quan, a 4t d’ESO, ens van dir que formaríem part d’un projecte contra el canvi climàtic anomenat “Climate Change Ready”. En aquest projecte sis alumnes del curs tindrien la sort de poder viatjar a diversos llocs d’Europa: Hongria, Grècia i Portugal (dos alumnes per cada viatge). Una vegada allà, els alumnes viurien durant una setmana a la casa d’un noi o noia del país que li hagués tocat, i tinc la sort que un d’aquests viatges em va tocar a mi. Podria dir que aquella setmana va ser una de les millors de la meva vida. Primer de tot, per les persones que vam conèixer, que sempre van ser molt simpàtiques i acollidores; en segon lloc, per la família que em va acollir i que em va fer sentir com si fos a casa i que va procurar que la meva estança allà fos la millor possible; en tercer lloc, perquè aquella setmana va coincidir amb el meu aniversari i, per últim, però no menys important, perquè vaig anar amb una amiga que va fer que l’estança allà acabés de ser perfecte.

Sempre recordaré l’aniversari dels 16 com un dia especial que vaig passar amb persones extraordinàries.

 

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *