L’arbre del Sergi

El curs 2011-2012, sota el pseudònim “Spezrou”, un alumne de 3r de Primària va presentar al XVI Certamen literari de Primària un conte sobre un arbre que volia conèixer món. Aquell conte, escrit pel Sergi Vea, va aconseguir el segon premi de la seva categoria i després va seguir el seu camí fins al Premi Sambori, on va aconseguir guanyar el 1r Premi de Catalunya en la seva categoria.

Actualment el Sergi està cursant 2n de Batxillerat a la nostra escola i acaba de publicar un llibre, l’àlbum il·lustrat L’arbre que volia veure món i aquest àlbum és el conte que el Sergi va escriure quan tenia 9 anys!

Com sempre explica el Sergi, la seva àvia, des del primer moment, va pensar que aquell conte s’havia de publicar i anava insistint en el tema. Va aconseguir que el tiet del Sergi, en Carles Redondo, en fes les il·lustracions, molt boniques, i amb la feina feta, van portar el conte a l’editorial Claret. El resultat és aquest magnífic àlbum il·lustrat que és a les llibreries des de principis del mes d’abril.

El conte és un relat escrit per un nen i així, com explica el Sergi al Diari de Sabadell “… així pot arribar millor al públic infantil; ” i és un text on són cabdals valors com la persistència a l’hora de lluitar pels teus somnis, la solidaritat i el respecte.

Les il·lustracions, fetes a mà, pintades amb aquarel·la i després escanejades i retocades a l’ordinador, són expressives, plenes de detalls, de llums i ombres i així, jugant amb els efectes de color,  aconsegueixen reflectir l’estat d’ànim d’aquest arbre que vol veure món i que no es rendeix, tot i les arrels que el subjecten a terra.

Des d’aquí volem felicitar el Sergi i encoratjar-lo a seguir lluitant pels seus somnis.

Enllaç a la presentació del llibre. També podeu veure el booktrailer, i llegir l’entrevista al Diari de Sabadell.

Tots els comentaris (1)

    Ha estat un somni fet realitat. Felicitem al Sergi i al seu tiet Carles. El resultat ha estat magnífic. I com no, felicitem a la seva àvia Rossina, que sabem com n’és d’encoratgadora i tenaç.
    Per molts anys a tots!

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *