Juan Dual i la superació Personal

El dia 11 de desembre al matí, vam tenir una xerrada sobre la superació personal. Vam assistir-hi tots els alumnes de 1r de Batxillerat de l’escola. Aquesta xerrada va ser a càrrec de Juan Dual, un jove de 30 anys. La xerrada consistia en explicar-nos la seva vida i com ell la viu.

Aquest noi va néixer amb un gen anomenat gen APC (poliposis familiar múltiple) que és hereditari. Aquest gen provoca que se li formin uns pòlips a diferents parts del seu aparell digestiu, i aquests provoquin càncer als òrgans on surten. Per aquest motiu, els metges van decidir operar-lo per extreure-li el colon, el recte, l’estómac i la vesícula biliar abans que aquests s’infectessin de càncer.

A causa d’aquest problema ens va explicar que intenta portar una vida normal, encara que ha de vigilar amb la seva alimentació i en practicar alguns esports.

Té una filosofia de vida diferent, treballa durant un temps per poder estalviar alguns diners i llavors es dedica a viatjar amb el que ha estalviat per conèixer món. Les seves aficions són bàsicament esportives; li agrada el senderisme, li agrada córrer curses i anar amb bicicleta.

Tot i així, durant la xerrada ens va transmetre unes idees molt importants: no rendir-se mai davant de qualsevol situació, gaudir de la vida al màxim i viure el dia a dia. Sobretot aprofitar cada moment. Tota la xerrada va ser positivista.

Gracias a no tener esas piezas estoy viviendo una vida increíble, que mucha gente con todas sus piezas le encantaría vivir. Tengo mucho hueco por dentro, y así tengo más espacio para llenarme de experiencias.”

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *