Jornades d’interès social i cultural

Aquest mes de març hem celebrat a l’escola el Dia Internacional de la Dona treballadora i el Dia Mundial de la Poesia.

Per commemorar el Dia de la Dona, els alumnes de secundària i batxillerat van organitzar diversos actes sobre Igualtat de gènere, amb xerrades i representacions adreçades als alumnes de primària i secundària. Els alumnes de 1r d’ESO van aprofitar per exposar uns treballs que havien fet sobre dones “sàvies” en relació amb la lectura del llibre de l’Elisenda Roca, Ànima negra. Alumnes de música també van elaborar uns cartells sobre dones compositores i importants del món de la música i els alumnes d’Educació Visual i Plàstica de 4t d’ESO van fer un mural sobre dones artistes i un vídeo que recollia totes aquestes creacions.

Els alumnes d’infantil van llegir llibres sobre dones famoses i van dibuixar “la dona de la seva vida”: mares, àvies, germanes, bomberes, cuineres, pirates, doctores… van ser les protagonistes. A primària també van mirar vídeos o llibres i, fins i tot, van fer una gimcana sobre dones que s’han significat en els diferents camps, des d’ artistes fins a activistes, passant per inventores, científiques, etc.

Alumnes del taller sobre el bon ús de les xarxes socials van elaborar els perfils d’Instagram d’algunes de les activistes del moment, com la Malala, la Greta Thunberg i l’Emma Watson, per citar algunes de les més joves.

D’altra banda, i per celebrar el Dia Mundial de la Poesia, l’escola es va omplir de poemes de la gran Joana Raspall a totes les aules d’infantil i primària, mentre que les aules de secundària van gaudir de poemes de diverses poetes catalanes sota l’ensenya del poema de la Montserrat Abelló “Parlen les dones” del llibre Dins l’esfera del temps.

 

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *