Joc d’emprenedoria Biznelis

Els passats 26 i 30 de novembre, els alumnes de la matèria d’Emprenedoria de 3er d’ESO van realitzar dues partides al joc de taula Biznelis que, amb un format de joc de cartes, simula la presa de decisions en el món empresarial.

El joc Biznelis ha estat desenvolupat per dos professors de la Facultat d’Economia i Empresa de la UAB, la Carme Casablancas i en Xavier Verge, i l’expert en jocs de taula, Toni Serradesanferm, que s’ha encarregat de dissenyar la mecànica i les regles del joc.

Els alumnes van realitzar dues partides, una cada grup, en què, per parelles, assumien el rol d’emprenedors amb l’objectiu de fer créixer i prosperar la seva empresa. El joc inclou més de 125 conceptes bàsics de l’àmbit de l’empresa i, més enllà de l’objectiu d’aconseguir beneficis econòmics, el joc sovint força els jugadors a escollir entre dues o més opcions entre les quals hi haurà opcions més o menys ètiques, legals o il·legals, que vulneren els drets humans o que reinverteixen part del benefici en millores socials.

Les decisions que prenguin a l’hora de fer créixer el seu negoci no només tindran un efecte en la seva empresa sinó que contribuiran a definir el món empresarial en què es troben els altres jugadors, posant de manifest la interacció entre uns i altres en un món globalitzat.

El joc, pensat per un públic a partir dels 10 anys, s’ha testejat amb els alumnes de 6è primària de l’Escola Nostra Llar de Sabadell, amb alumnes universitaris de la UAB i amb els alumnes de 3er d’ESO de l’Escola Sant Nicolau de Sabadell.

 

Tots els comentaris (1)

    Tot un plaer poder compartir aquesta experiència pionera amb la vostra escola. Esperant poder-la tornar a repetir!. Un especial agraïment al Carles Rovira i al Joan Sempere per la confiança i per fer-ho possible!.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *