Exposició Patufets i Tebeos

Aquests dies es pot visitar a la segona planta de l’escola l’exposició “Patufets i tebeos”,  que es va inaugurar el 17 de febrer de l’any 2017 al Casal Pere Quart i que es va mostrar també a Barcelona (tres vegades) i a Terrassa.

L’origen de l’exposició està en el fet que , en treballar la historieta i el còmic a l’Educació Visual i Plàstica de 1r d’ESO, molts nens i nenes desconeixen el significat de les paraules patufet i tebeo i les populars publicacions a les quals donen nom: En Patufet (1904-1938), TBO (1917-1998), Pulgarcito (1921-1987), Mortadelo (1970-1991), etc.

Al llarg del segle XX els patufets i els tebeos van entretenir i formar els nens i nenes de “totes les edats”, essent especialment rellevant la seva producció els anys 50 i 60. Si bé queden algunes publicacions d’aquest tipus, com el Cavall Fort, actualment no hi ha gairebé oferta per als infants d’entre 8 i 12 anys.

L’exposició fa un repàs dels antecedents dels patufets i els tebeos, des de la imatgeria popular i els llibres de contes, passant pel naixement de la revista En Patufet i els tebeos, tot centrant-se en els que han estat publicats a Catalunya.

L’exposició l’hem utilitzat per treballar amb els alumnes de 1r d’ESO el dibuix i les tipologies dels còmics. Després de visitar-la i d’atendre les explicacions d’en Jordi Clapés, professor de l’escola i creador de l’exposició, han estat treballant  idees, guions i imatges per, finalment,  elaborar el seu propi tebeo.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *